报告人:吴杰教授

时间:2018年11月21日下午15:00-15:50

地点:基础楼1502

摘要:In this talk, we will discuss some topological methodologies for studying graphs and data analysis. We will explain what is algebraic topology. After that we will discuss how to do topology from a given graph, and how to do topological data analysis. The talk will aim to general audience.

报告人简介:吴杰:新加坡国立大学教授、博士生导师。主要从事代数拓扑和应用拓扑方面的研究,在辫子群、链环群及其同伦群的组合刻画、co-H-空间的回路空间的自然分解、非稳定同伦论以及构型空间等方面获得了一系列的研究成果,在Journal of the American Mathematical  Society, Advances in Mathematics等数学顶级期刊发表学术论文60余篇。多次获得新加坡教育部学术研究基金的资助;2014年获得国家自然科学基金海外联合基金(杰青B)的资助。2007年获新加坡国家科学奖。